Hlavná stránka

      • Vieme ako na to

        Naša škola v tomto školskom roku realizuje už druhý rok kurikulárnu reformu základnej školy. Vytvárame nový obsah vzdelávania usporiadaný do troch viacročných cyklov. Výučba namiesto odovzdávania hotovej informácie vytvára situácie, pri ktorých žiaci môžu informácie interpretovať v konfrontácii s reálnou skúsenosťou.
      • 09nov
          • HALLOWEEN 2022

            Video HALLOWEEN 2022 ZŠ Gemerská Poloma:

            https://youtu.be/o6JA20zArho

            Ak ste dostali správu, že v noci zo štvrtka 27. 10. na piatok 28. 10. v našej škole strašilo, tak to nie je pravda. Pravda je, že v našej škole strašilo už minimálne týždeň (ak nie viac) a nie len v noci, ale aj cez deň. Veď len takej súťaže o najlepšiu halloweenskú výzdobu sa zúčastnila väčšina našich žiakov a učiteľov. Celú stredu 26. 10. sa vyučovalo v halloweenskom duchu a to aj na hodinách a v predmetoch, kde by ste to nečakali a v závere dňa sa v školskom klube detí usporiadala aj parádna halloweenská zábava. A ako bolo na „halloweenskej prespávačke“? Tak najprv sme boli ...., kde sme .... a potom sme navštívili aj .... a tiež .... a boli sme aj v .... a tam sme robili najmä .... a veľmi dobrý nápad bolo, že sme .... priamo v ...., aby sme nakoniec ....

        09nov
          • Krúžok-Gastro

            Starší žiaci navštevujúci krúžok, si upiekli rožky a švačiarky z kysnutého cesta.

            Potrebujeme : 1kg polohrubej múky, 3 žĺtky a 2 dcl olej. Kvásoksi pripravíme z 0,5 litra mlieka,3 polievkových lyžiíc cukor a 2 kociek droždia.

            Postup: do misky si pripravíme múku, do ktorej pridáme žĺtky a olej. Zahrejeme mlieko s cukrom, do vlažného pridáme droždie. Kvások vylejeme do múky. Cesto poriadne vymiesime .Rožky plníme lekvárom,nutelou, tvarohom, makom, salámou, cesnakom, syrom....kto má aké rád. Švajčiarky škoricovým cukrom alebo grankom. Potrieme žĺtkom. Necháme trošku podkysnúť na plechu a pečieme cca 20 min pri teplote 200°. Kým sa rožky piekli, žiaci pomáhali na tvorivých dielňach pri výrobe vianočných dekorácií.

        09nov
      • 04nov
      • 03nov
      • 03nov
          • Projekt Domestos, 12.aktivita

            Dobrozvyky a zlozvyky

            Naši žiaci, lovci baktérií, sa po prázdninách vrátili do boja. Pán profesor si prázdniny predĺžil so zhrnutím dobrých návykov a zlozvykov, ktoré na svojich cestách vypozoroval. Ale pani Nováková sa potkla a  pripravené papiere sa rozleteli. Na pomoc im prišiel aj pán generál, ale boli neúspešní.

        03nov
          • Projekt: ZÁLOŽKY 2022

            Naša škola v 13. ročníku česko-slovenského projektu s témou „Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie “ tento rok nadviazal kontakt s českou školou z Polešovíc.

            Cieľom projektu bolo podporiť čítanie prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Využili sme rôzne výtvarné techniky, materiál a tvary záložiek.

        03nov
          • Týždeň zdravej výživy

            ,,Vaša strava nech je Vaším liekom“ Hippokrates

            Vedieť sa orientovať v záplave potravín zabalených do lákavých obalov, rozumne odolať reklame, ktorá ponúka ,,super zdravé a výživné“ sladkosti, je dnes oveľa ťažšie. To, aby žiaci vedeli, čo je dobré a správne pre ich zdravý vývin, ako sa majú stravovať, čomu sa majú vyhýbať, ako zdravo žiť, aby neubližovali sebe a ostatným, sa nenaučia z kníh ako poučky. Všetko sa ľahšie učí, ak to môžu nielen počuť a prečítať, ale aj vidieť a sami si to môžu skúsiť.

        03nov
          • Talent 2022

            Konečne po dlhej covidovej prestávke sa v našej škole mohla konať súťaž s názvom "Talent 2022", na ktorú sa už žiaci hlavne z 1. stupňa veľmi tešili. O tom, že ich záujem bol veľký, svedčila preplnená žiacka učebňa. Cieľom bolo zabaviť žiakov, ukázať im, čo ich baví a v čom sú výnimoční. Svoje záujmy a skryté schopnosti nám predviedli v rôznych aktivitách. Deťom sa podarilo vytvoriť pestrý program recitovaním, spievaním, tancovaním, kreslením, kúzlením s kartami a inými zaujímavými činnosťami. Všetkých prítomných pobavili, zaujali a inšpirovali k tomu, aby sa tiež podobným činnostiam venovali. O to ťažšie bolo rozhodnúť, ktoré talenty budú ocenené a obsadia prvé tri miesta. Aj keď každé dieťa má radšej úspech ako neúspech, my sme sa riadili heslom: "Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa."

        03nov
          • Deň stromov

            20. októbra vo svete oslavujeme Medzinárodný deň stromov. Za jeho vyhlásením stojí americký novinár Julius Sterling Morton. Cieľom tohto dňa je podporiť záujem spoločnosti o stromy. Všímať by sme si pritom mali nielen jednotlivo rastúce stromy v parkoch, záhradách či sadoch, ale najmä tie, ktoré tvoria lesné spoločenstvá. Práve lesy sú totiž popri riasach v oceánoch najväčšími producentmi kyslíka na Zemi a v prípade, že sú zdravé, efektívne regulujú teplotu a vlhkosť krajiny.

        01nov
      • 01nov
      • 01nov
          • Na hodine tvorivej dramatiky

            Žiaci 5.A triedy majú v tomto školskom roku vo svojom učebnom pláne zaradený i predmet tvorivá dramatika. Na týchto hodinách sa vo väčšej miere rozvíja osobnosť žiaka, podporuje sa ich komunikácia, sebauvedomenie, žiaci sa učia navzájom sa počúvať a akceptovať. Ale predovšetkým sa buduje priestor pre zážitok a pozitívne prežívanie zážitkov.

        27okt
      • 25okt
      • 25okt
          • DEJEPIS TROCHU INAK

            Otvorením a sprístupnením Domu ľudových tradícií v Gemerskej Polome sa vytvorila aj skvelá príležitosť vyučovať žiakov dejepis priamo v „teréne“. Pre piatakov tak „historické pramene“ nemusia byť len poučkou v učebnici dejepisu s niekoľkými priloženými ilustráciami, ale môžu nimi byť aj rôzne staršie predmety pochádzajúce z obce, v ktorej sa narodili a v ktorej žijú. Hodnota týchto historických pamiatok pritom vôbec nemusí byť peňažná, no z pohľadu miestnej histórie a etnografie sú veľmi vzácne a cenné – majú mimoriadnu výpovednú hodnotu, rozprávajú „príbehy“ o živote a kultúre našich predkov. A keďže škola nie je len o zábave, piataci si počas obhliadky Domu ľudových tradícií, museli plniť aj riadne školské povinnosti a na známky dokázať, že vedia, čo sú to historické pramene a uviesť príklady, uviesť na aké skupiny sa historické pramene delia a dokonca aj konkrétny historický prameň dô

        25okt
          • Týždeň zdravej výživy s 9.B - Zdravé recepty

            Počas školského roka sa staráme o školské políčko, ktoré sa nám podarilo znova obnoviť pri škole. Pestujeme rôzne druhy BIO zeleniny, reďkovku, zemiaky, fazuľu, červenú repu, hlávkový šalát a pod. Bohužiaľ hoci nám počasie tohoto roku veľmi neprialo, napriek tomu sme mali bohatú úrodu reďkovky a v jeseni sme vykopali červenú repu a zemiaky. Tie sme v rámci pracovného vyučovania uvarili a pripravili chutné a zdravé jedlá. Zemiakovú haruľu, ktorú v Gemerskej Polome voláme baba, neďaleko ju pečú ako baterbuch či bouchu, ale aj zemiakovú placku pečenú v rúre. K haruľe sme si pripravili šalát z varenej červenej repy. Pokiaľ sa nám haruľa piekla, napísali sme týždenný jedálny lístok.

        25okt
          • Jesenné putovanie

            Pár dní počas jesene, kedy zabúdame na kabáty a dáždniky, teploty stúpajú vysoko nad 20 stupňov a my sa ešte tešíme z posledného závanu leta. Milujete babie leto? Vedzte, že má na váš organizmus veľa priaznivých účinkov, tak sme si ho aj my poriadne vychutnali.

        20okt
          • Gastro krúžok

            V rámci týždňa zdravej výživy sme na Krúžku Gastro upiekli koláč z kyslej smotany s ovocím a čokoládou. Asi Vás prekvapí, že čokoláda a zdravá výživa, ale...

            Možno si myslíte, že čokoláda patrí k hriešnym jedlám, pretože jej nedokážete odolať, hoci sa snažíte schudnúť. Opak je však pravdou. Jednak preto, že kakaovník je po latinsky Theobroma cacao, čo znamená pokrm bohov, a tiež preto, že čokoláda patrí k najzdravším potravinám sveta. Najzdravšia je horká čokoláda s čo najvyšším obsahom kakaa.

        19okt
    • Partneri

      • Odkaz: https://nivam.sk/np-pop3/
      • Odkaz: ?
      • Odkaz: https://www.minedu.sk/digiedu/
    • Prihlásenie

    • Zvonenia

      • Štvrtok2. 10. 2025
    • Fotogaléria

      • zatiaľ žiadne údaje
    • Prihlásenie